De Rotjes Er Op Uit

Op avontuur in Heusden-Zolder (2) – Mijnterril en slapen aan het Circuit

13 juli 2017

Na ons bezoek aan de ZLDR Luchtfabriek en de lekkere picknick (zie deel 1) reden we naar het bijzondere natuurgebied de Mijnterril. De terril is opgebouwd uit de stenen die met de steenkoolwinning mee naar boven kwamen. De hellingen aan de zuidkant hebben een eigen microklimaat waardoor je er bijzondere planten en dieren kan vinden. Wij gingen op stap met Stippel, het lieveheersbeestje en haar gids. We keken, roken en voelden tijdens onze wandeling. Omdat we met de kleintjes op pad waren, zijn we niet helemaal naar de top gelopen (155m hoog! en een prachtuitzicht). Maar zo halverwege was het al zo wonderschoon. We zagen vlinders en honderden sprinkhanen, mooie bloemen en stekelige planten. Je kunt op de Mijnterril ook schapen tegenkomen die alles netjes aan kant houden.

Na de wandeling dronken we een lekkere borrel bij La Baracca, één van de Italiaanse Tavernes aan de voet van de Terril. Sympatiek, authentiek, zalige nonsense én een speeltuin aan het terras.
Voor het diner konden we even lekker settelen en badderen in één van de bijzonderste hotels waar ik geslapen heb. Onze kamer was recht aan het circuit van Zolder mét terras waar we de motoren voorbij konden zien suizen! Ik kreeg Rover bijna niet mee naar het restaurant.

Zalig steengrillen bij Den Lavaar op het toffe ZLDR Luchtfabriekterrein. Een feestelijke en heerlijke afsluiting van deze avontuurlijke dag.
In deel 3 neem ik jullie mee op boswandeling en op restaurant!

Mijnterril
Halstraat z/n
Heusden-Zolder
Fietsknooppunt 307

La Baracca
Polpulierenstraat 4
Heusden-Zolder

Hotel de Pits
De Pits op Facebook
Sterrenwacht 143
Heusden-Zolder
zolder@lodges-hotels.be

Den Lavaar
Den Lavaar op Facebook
Marktplein 7
Heusden-Zolder

Toerisme Heusden-Zolder
Toerisme heusden-Zolder op Facebook
Vrunstraat 6
Heusden-Zolder

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply L 13 juli 2017 at 20:20

  Mooi is Nederland.

  • Reply maandagdaandag 13 juli 2017 at 21:21

   en Belgie, Heusden-Zolder is Vlaams Limburg 🙂

 • Reply Op avontuur in Heusden-Zolder (3) – De Wijers en Restaurant Rauw – maandagdaandag 20 juli 2017 at 22:20

  […] Deel 1 lees je hier Deel 2 lees je hier […]

 • Leave a Reply