De Rotjes Er Op Uit

Op avontuur in Heusden-Zolder (3) – De Wijers en Restaurant Rauw

20 juli 2017

Na een heerlijke nacht in Hotel de Pits en een overweldigend ontbijt gingen we weer op stap. Tegenover het Circuit van Zolder doken we met gids Jos het bos in. Natuurdomein de Wijers om precies te zijn, bekend van de 1001 vijvers. Maantje Piet en Rover gaan al heel graag naar het bos maar met iemand die alles weet over de planten en dieren is helemaal een feest. Jos liet ze proeven van de Kamperfoelie kelkjes, wees ons op vleesetende plantjes, beschermde planten, voetafdrukken, kleefkruid en zo veel meer. Alles moest geroken, geproefd en bewonderd worden.
We klommen helemaal naar boven, de Bolderberg op, naar de Kluis waar een kluizenaar en zijn lief in een prachtig huisje met kapelletje wonen. Ook het uitzicht op het kasteel is prachtig.
Er was genoeg tijd om te spelen, met wat stokken sjouwen en een boot maken van een gevonden schors.

Van al dat stappen en sjouwen krijg je honger! Nu was ons lunchadres de perfecte plek voor Grote Honger!
Rover kon zijn geluk niet op. In het stoere Restaurant RAUW kregen we een keur aan de heerlijkste bbq gerechten voorgeschoteld. Vlees én vis!
Thuis eten we vegetarisch maar op restaurant genieten we wel van een stukje vlees, zeker de jongens. Stoer ‘piratenvlees’ (ribbetjes), het meest malse ‘pulled pork’, kip, enorme scampi’s, tonijn, biefstuk allemaal van de beste kwaliteit.
Maantje Piet eet echt geen vlees of vis maar ook zij heeft heerlijk gegeten. Gegrilde maiskolfjes, heel lekkere nacho’s, salades, pasta en lekkere frieten.

Volgende week, het laatste deel van ons avontuur in Heusden-Zolder en ik beloof je; we gaan er uit met een knal! Wat ik op het Circuit heb beleefd …

Deel 1 lees je hier
Deel 2 lees je hier

Natuurdomein de Wijers
Toerisme Heusden-Zolder
Toerisme Heusden-Zolder op Facebook
Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
toerisme@heusden-zolder.be

Restaurant Rauw
Rauw op Facebook
Koerselsebaan 181
3550 Heusden-Zolder
+32(0)11728882

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply