De Rotjes Er Op Uit

Op avontuur in Heusden-Zolder (4) circuit Zolder

1 augustus 2017

Mijn vader, moeder en zusje zijn echte autorace liefhebbers. Vele zondagen enkel het geluid van zoeffffff, vroemmmmmm, en oooooohs en aaaahs. Ze bezochten zelfs verschillende circuits in het buitenland om de races live mee te maken. Mijn moeder met Ferrari pet op en het Ferrari-paardje voorop haar elektrische rolstoel geplakt.
Rover kreeg bij zijn geboorte van oma zijn eerste raceschoentjes maat 18. Hij vond het dan ook reuze spannend om circuit Zolder te bezoeken en achter de schermen te kijken bij al die glimmende racemonsters.
Tot mijn grote verrassing staat er op het circuit en lief kappelletje dat nog steeds gebruikt wordt.

Ik moest wel drie keer nadenken en tien keer slikken toen ik de kans kreeg om mee te rijden met Skylimits Events als co-piloot op het circuit. Alleen al het idee vond ik zó eng. Maar ik hoorde mijn zus al hard lachen, hoe trots zou mijn vader zijn en die rondjes snoeihard op het circuit als eerbetoon aan mijn moeder, ik kón gewoon geen nee zeggen.
Dus met een bang hartje stapte ik in bij een stoere pilote van 17 (!). Vast gesnoerd en met helm op, alle spieren aangespannen, drie rondes. Nou, ik kan je zeggen meer adrenaline heb ik niet door mijn lijf gehad dan bij dit avontuur. Ik stuiterde serieus nog een uur na. Doodeng en supergaaf tegelijk!

We sloten deze race dag af met een bezoek aan het museum. Een lust voor het oog! Rover kon nog wel een uur blijven om alle pakken, foto’s, vlaggen te bewonderen en alle verhalen te horen.
Nog even gezellig bijkomen van alle spanning en opwinding op het terras bij racethema Brasserie The Wheels.Heerlijke hapjes en eigenlijk was een dikke borrel op z’n plaats maar er stond nog een rit naar Antwerpen op het programma.

We komen zeker terug met mijn vader en zusje, dit moeten ze meemaken!

Lees deel 1, deel 2 en deel 3 voor het hele Heusden-Zolder Avontuur!

circuit Zolder
circuit Zolder op Facebook

Skylimit Events
Skylimintevents op Facebook

Brasserie The Wheels

Toerisme Heusden-Zolder

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply