De Rotjes Er Op Uit Weekblog

Weekblog 1/10/2018 & 8/10/2018 Kinderboekenweek, Rotjes & Buitengoed de Gaard

16 oktober 2018

Deze week een dubbele weekblog. Na het drukklaar maken van Het hele jaarfeesten Lente en Zomer kreeg ik een voorhoofdholteontsteking cadeau.

Ik vierde met Maantje Piet de Kinderboekenweek bij de heerlijke boekwinkel De kleine kapitein. Ze koos het prachtige boek Arabische Sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en geïllustreerd met de prachtige knipkunst van Geertje Aalders. Binnenkort starten we met een nieuwe blogrubriek over (kinder)boeken en delen we onze leestips en lievelingsboeken.

Met dit prachtige nazomerweer waren we ook in het bos te vinden en oogsten we de enorme hortensia’s uit opa’s tuin.

Wolf droomt van een hondje (tips voor kindvriendelijke, stadsvriendelijke, huisvriendelijke hondjes zijn welkom, je weet maar nooit) maar voor nu gaat Grijze Poes of Bruine Poes door voor surrogaathondje.

Afgelopen weekend keerden we terug naar onze lievelings vakantieplek Buitengoed de Gaard. Deze keer logeerden we in het Vierseizoenenhuisje. Een sprookjes plek! Fijn onder de tamme kastanjeboom. Maar daar binnenkort een aparte blog over.

Rover bereikte ook een mijlpaal. Na anderhalf jaar mocht zijn blokjesbeugel er uit. Nu enkel nog ’s nachts een beugel dragen. Hij lijkt meteen twee jaar ouder.

We stuurden ook ons SOSkinderdorpen kindje post. Eens in de zoveel tijd vullen we een envelop met kleine cadeautjes als stickers, kleurboek, potloden en altijd met een brief in het engels en een tekening van Maantje Piet of Wolf. Zo betrek ik de kinderen er ook bij. Mijn ouders deden dat in mijn jeugd precies zo. Steunen jullie ook een kindje via SOSkinderdorpen? Hier lees je er alles over.

Fijne nieuwe week, geniet van de herfstvakantie of tel net als wij af naar een weekje vrij.

Liefs, Daan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply