Er Op Uit Rotterdam Theater

De Toneelmakerij speelt De Krijtkring

24 oktober 2018

Vijftien nieuwe nummers van Frederique Spigt én Bertholt Brecht plus Liesbeth Colthof dat beloofde!

De Krijtkring is gebaseerd op de klassieke toneeltekst De Kaukasische Krijtkring van Brecht. Een stuk over zorgdragen en verwaarlozen, arm en rijk, macht en onmacht, recht en onrecht.

Negen spelers en muzikanten in een mulifuncioneel decor. Harde materialen, donkere kleuren en een zwaar onderwerp. Op een groot scherm een lieve spelende baby die gedurende de voorstelling op groeit.

Het is oorlog en iedereen vlucht. De vrouw van de gouveneur gaat er ook van door. Alles moet mee, juwelen, dure jassen maar haar babietje laat ze achter.
Keukenmeid Groesje vindt het kleine meisje en ze kan niet anders dan het kleintje onder haar hoede nemen.

Liesbeth Colthof neemt met deze prachtige voorstelling na 29 jaar afscheid. Op 6 oktober ontving zij de VSCD Oeuvreprijs 2018.

Wolf en ik zagen De Krijtkring in het Chassé Theater in Breda. Hij zat er eigenlijk van het begin af in. Het verhaal begint meteen met oorlog en ellende maar er valt ook genoeg te lachen. Vooral Rop Verheijen en de ingenieuze rolwisselingen zorgen voor lach en lucht.

De muziek van Frédérique Spigt past fantastisch bij het stuk en ze neemt je als verteller ook helemaal mee. Bij het laatste nummer hoor ik zelfs Wolf flink slikken, dat lied gaat recht je hart in. In de auto naar huis nog genoeg stof om over na te praten. Want wat is recht? Wat zou Wolf beslissen als hij rechter was? En hoe slim was rechter Azdak die eigenlijk helemaal geen echte rechter was. En wat is dan een echte rechter?

Een stuk waar je als tienjarige lekker je tanden in kan zetten. Wat doen we met de aarde en wat doen we met elkaar? Een must see voorstelling voor iedereen van 10 tot 99+

Ga op 4 november voor €10 naar De Krijtkring in Theater Rotterdam met de kortingscode daandag.

Doe de voorstelling in je mandje en voeg bij het afrekenen de kortingscode daandag toe en de ticketprijs wordt meteen aangepast.

Jan en Elvis gaan ook in Rotterdam kijken. We hopen jullie ook daar te zien!

Speellijst door heel Nederland t/m 3 december!

De Krijtkring van De Toneelmakerij
Tekst Bertholt Brecht Regie Liesbeth Colthof Spel Roel Adam, Peter van Heeringen, Carmen van Mulier, Milan Sekeris, Rop Verheijen, Victor Ijdens Muziek Frédérique Spigt, Janos Koolen, Joost van Es Vormgeving Guus van Geffen Kostuums Carly Everaert Dramaturgie Paulien Geerlings

Scènefoto’s Sanne Peper

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply