Antwerpen Er Op Uit

Winter in Antwerpen // Deel 1

16 december 2018

Thermohemd, dikke trui, sjaal en wanten aan, twee dagen Winter in Antwerpen. Heerlijk! ’t Stad waar een groot deel van mijn hart ligt.
Vanaf Rotterdam is het met de trein maar een uurtje.

Top Lunchtip: Native
Bij Native gebruiken ze superverse, biologische en seizoensgebonden producten plus volop vega(n) keuzes
Om zeker te zijn van een plekje in dit knusse restaurant, reserveer je het beste op voorhand.

Native, Munstraat 8, Antwerpen
info@native.bio
+3234370825
di-za
lunch 12u-15u
dinner 18u-21u

Trakteer jezelf op een heerlijke praline bij de Chocolatier Burie en vergeet niet de prachtige etalage te bewonderen. Ik at een heerlijke roze (!) diamantje.

Chocolatier & Confiserie Burie
Nationale straat 42, Antwerpen

Voor een goede kop koffie bij je boek kan je terecht bij Amici Coffee & Books in de Kammenstraat waar veel leuke winkels zitten.

Op de Meir loop je misschien het liefst snel door maar stop zeker even bij The Chocolate Line waar Dominic Persoone in de voormalige keuken van Napoleon in het prachtige paleis grappige (Chocolate Shooter, speciaal gemaakt voor een feestje van de Rolling Stones en Chocolade Lipstick) en de zaligste pralines maakt. Loop door de winkel naar achter voor een letterlijke blik in de keuken.

The Chocolate Line
Paleis op de Meir, Antwerpen

Als de schemer valt, lichten de fantastische figuren van China Lights in de Zoo op. Bij de ingang kan je lekkere vega loempia’s of noedels met groentjes krijgen, een hotdog of een lekkere smoutebol (soort oliebol). Er staan een aantal vuurtjes waar je bij kunt gaan zitten met een glaasje glühwein, warme choco, een jenevertje of een feestelijke cava.

Het lichtspektakel vertelt het verhaal over de Lotus prinses en haar geliefde. In China werkten 98 kunstenaars aan de lichtobjecten en in de Zoo nog eens 32. Er werd 25.000 meter satijn gebruikt en 30.000 lichtjes.

China Lights in de Zoo Antwerpen
t/m 13/1/2019 (uitgezonderd 24/12 en 31/12)
Koningin Astridplein 20-26, Antwerpen (om de hoek van het Station)
Je koopt een kaartje voor één van de drie tijdssloten
18u-19u30
19u-20u30
20u-21u30

Ook op het Astridplein tubing van een heuse ‘berg’. Glij er in een band razendsnel vanaf!

Een favoriet: Graanmarkt 13
Bezoek de prachtige winkel en beneden kan je terecht voor de lekkerste lunch of dinner. Chef Seppe Nobels bedenkt iedere week een nieuw driegangen menu. Eerlijk en gezond eten, kruiden en honing komen van de tuin op het dak.

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13, Antwerpen
+3233377991
welcome@graanmarkt13.be
Reserveer een tafel

Zalig slapen in het boetiekhotel Les Nuits. Midden in het centrum en aan de ‘Wilde Zee’ waar je fijne winkels vindt zoals &otherstories, Cos, Philips Biscuits, Aveda, Frites Atelier van Sergio Hermans en meer.

De kamers zijn groot, lekker donker en hebben een verrukkelijke regendouche. Ik sliep heerlijk rustig aan de achterkant.
Dit hotel gaat in mijn boekje!

Les Nuits
Lange Gasthuisstraat 12
Antwerpen
+3232250204

Deel 2 met nog meer heerlijke tips volgt deze week!

Ik was heel blij met de uitnodiging van Toerisme Vlaanderen. Dank je wel Edith Andriesse, Anja van Stad Antwerpen, de wandelgids en alle leuke collega’s voor de heerlijke dagen in mijn geliefde Koekenstad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply