Antwerpen Er Op Uit

Winter in Antwerpen // Deel 2

25 december 2018

Winter in Antwerpen // Deel 1 vind je hier

Ik ga nooit zonder Antwerpse Handjes van Philip’s Biscuits naar huis. Antwerpen dankt haar naam aan Reus Antigoon. De reus eiste tol van elk schip dat door de Schelde voer. Als de schipper tol weigerde te betalen, hakte de reus zijn hand er af en gooide de hand in de Schelde.De reus werd verslagen door Romein Silvius Brabo die de hand van de reus afhakte en ook in de Schelde wierp. Handwerpen werd Antwerpen. Op de Meir ligt de grote hand van de reus en in het MAS kan je een ‘rib’ van de reus bewonderen.

Bakker Jos Hakker (what’s in a name) wint de bakwedstrijd in 1934 en nog steeds bakken de bakkers volgens zijn recept de Antwerpse handjes. Koop ook zeker de chocolade handjes die gevuld zijn met marsepein met Elixir d’Anvers.

Wat je ook zeker eens moet doen als je in Antwerpen bent, is een wandeling door de Sint Annatunnel naar de Linkeroever. Je vindt de ingang aan de Sint Jansvliet.
De tunnel is 30m diep en een architectonisch hoogstandje uit 1933. De oude houten roltrappen zijn prachtig. Als je op de fiets bent, pak je makkelijk de lift. Het uitzicht aan de overkant op de skyline van de Antwerpse binnenstad is prachtig.

Nu is een wandeling door de tunnel extra bijzonder met het luisterverhaal van het Geluidshuis (sowieso een aanrader voor toffe luisterverhalen) over het waterwezen Portio dat de liefde van zijn leven ontmoet.
Luister de stream hier of via de app van het Geluidshuis (iOS / Android)

Na de wandeling is het heerlijk bijkomen met een high tea bij Domestic. De roze kamer en al het heerlijks; ik appte meteen mijn vriendinnen om af te spreken voor een high tea in het nieuwe jaar.

Dag mooie Koekenstad, tot snel!

Ik was heel blij met de uitnodiging van Toerisme Vlaanderen. Dank je wel Edith Andriesse, Anja van Stad Antwerpen, de wandelgids en alle leuke collega’s voor de heerlijke dagen in mijn geliefde Koekenstad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply