Er Op Uit Rotjesdamtip Rotterdam

Kerst in Boijmans van Beuningen

28 december 2018

Tweede kerstdag vierden wij zoals ieder jaar met mijn zus en haar gezin en met mijn vader. Dit jaar voor het eerst met zijn vriendin. Omdat het toch wat raar voelde om naar het lievelingsrestaurant van mijn moeder te gaan bedachten we een nieuwe traditie.

Rover en ik hadden Lina al wel een paar keer ontmoet, Jan, Elvis, Wolf en Maantje Piet zagen haar onlangs op de première van Hallo Familie (hoe toepasselijk) voor het eerst.

Alles is dus nog nieuw en stiekem voor iedereen ook wat spannend. Vindt zij ons wel leuk, wat vinden wij van haar, wat voelen wij en hoe gaan we daar mee om.

Ik dacht misschien is het leuk en wat losser om eerst iets te gaan doen met elkaar in plaats van meteen aan tafel.
Omdat we dit jaar kozen voor een middagdinner in Hotel New York moest het iets zijn in Rotterdam.

Maantje Piet riep meteen Boijmans! Ze komt er heel graag en met onze Rotterdam Pas lopen we heel makkelijk in en uit voor een uurtje museum na school.

We verrasten mijn vader met de Pure Rubens tentoonstelling en iedereen kon lekker op eigen tempo door het museum lopen.

Het museum gaat in 2019 voor zeven jaar dicht. De collectie zal nog wel te zien zijn in buurmusea en in een dependance. Het grootste deel van het museum sluit op 14 januari 2019. De exposities over architectuurstroming Bauhaus in Nederland en de schilder Co Westerik blijven tot 16 mei 2019 te zien.

Dus haast je om nog even te genieten van Boijmans zoals het nu is. Raar idee dat Maantje Piet bij de heropening 14 is!

Zo werd er een nieuwe familietraditie geboren; kerst in Rotterdam en ieder jaar een ander restaurant en een ander museum.

ps. Wolf deed een rondje museum met zijn neefje Julius en staat dus niet op mijn foto’s, Lina en papa gun ik wat privacy.

You Might Also Like