Er Op Uit Rotjesdamtip Theater

Hallo Familie // Maas theater en dans // Moniek Merkx

1 januari 2019

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Naast de acteurs spelen iedere voorstelling een oma en een kind mee in Hallo Familie. Maantje Piet speelt een aantal voorstellingen mee in Rotterdam (en één in Amsterdam)

Ze heeft nu een hele nieuwe TheaterHalloFamilie. Huppelend ging ze naar de repetities en telde de dagen af naar de volgende keer. Ze wilde absoluut niet dat ik kwam kijken. ‘Pas bij de première want dan is het een verrassing‘.

Zo hoorden wij weken rare verhalen over goochelende vaders, dansende konijnen, Dubrodrinkende mannetjes en een schreeuwende zwaan. Plus alle giebelgein met de acteurs tussendoor, de lieve momentjes met regisseur Moniek en de tramvoorleessessies van Sara (coördinator meespelers en inmiddels lievelingsvriendin) maakten het een groot, onvergetelijk feest. In een paar weken tijd groeide ze tien centimeter en schudde kilo’s verlegenheid af. Zo stoer zonder grote zus of broer.

Een bonte familiestoet met soms pijnlijk herkenbare gevoelens want familie is ook reuze ingewikkeld. Een poëtische polonaise in de prachtigste kostuums. Ontroerende dansjes en een hilarische Skibidi (doe mee met deze tutorial). Zalige soundtrack van Joop van Brakel met een verknipte André Popp en Eternal Flame van de Bangles mooier en ontroerender dan ooit. Je zingt nog dagen ‘Knalfuif, knalfuif, wat een fijne knalfuif!’.

Een voorstelling die je in je hart mee neemt opdat je nooit vergeet om met kinderogen naar de wereld te kijken.

Hallo Familie is op tour.
2 t/m 6 januari in De Krakeling, Amsterdam (Maantje Piet speelt 3/1 mee)
Hier vind je de volledige speellijst.

Hallo Familie in De Theaterkrant, De Volkskrant, Theater en Musical Nieuws

Foto’s: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Concept, regie: Moniek Merkx Met: Anne Fé de Boer, Marieke Dermul, Cherella Gessel, Gihan Koster, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, een oma en een kind Muziek: Joop van Brakel Choreografie: Art Srisayam Decor: Sanne Danz Kostuums: Nicky Nina de Jong Licht: Gé Wegman Regieassistent: Seline Gosling Dramaturgie: Dorien Folkers Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg Video: Huub Laurens Coördinator meespelers: Sara Giampaolo

You Might Also Like