Er Op Uit

Go Vegan Go Gent!

24 januari 2019

We werden uitgenodigd voor het Eating the Gap Vegan Droom Diner; tien gangen door vijf chefs en een chocolatier. Olly Ceulenaere (Publiek), Arabelle Meirlaen (Restaurant Arrabelle Meirlaen), Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir), Pieter-Jan Lint (Intuitief koken), Nicolas Decloedt (Humus x Hortense) en Dominic Persoone (Chocolate Line) verzorgden een fantastisch diner waar geen dierlijke producten voor werden gebruikt.
Veel gefermenteerde groenten als rode kool en bietjes, heerlijke seizoensgroenten zoals geglazeerde bloemkool en kaaskroketjes van cashewnoten plus de lekkerste vegan chocolade.
Tailor Made Drinks verzorgde heel speciale drankjes; we mixten onze eigen al dan niet alcoholische cocktail door op de I-pad onze favoriete ingrediënten te kiezen.
Nu dacht ik geen kombuchafan te zijn tot ik de kombucha van Yugen proefde. De Apple Mint is mijn favoriet en volgende keer neem ik een kratje mee naar huis (of welke Rotterdamse winkel/café/restaurant koopt het in/zet het op het menu?)
De tafelgenoten zorgden voor een interessant gesprek over hoe we anders zouden moeten gaan met eten. Duurzaam, gezond én lekker.

Ontbijt is bij ons al vegan (inmiddels lusten ze allemaal havermelk), lunchen we vegetarisch en het diner is voor vijf van de zes ook vegetarisch (voor Rover maak ik nog wel twee/drie keer per week een avondmaaltijd met vlees). Mijn uitdaging is om daar ook meer vegan keuzes in te gaan maken.
Ik deed bij Eating the Gap al veel inspiratie op voor kleurrijke vegan bowls en vegan desserts. Veel minder ingewikkeld dan je zou denken! Binnenkort zal ik wat succesrecepten delen.

We gingen ook nog even zelf op vegan ontdekkingstocht in Gent. In het prachtige ‘Oud Postgebouw’ zit een enorme Sissy Boy en old time favoriet Le pain quotidien waar er genoeg vegan opties zijn.

Wandelen is het heerlijkste in de mooie stad. Draag wel goede schoenen want het is kinderkopjeslopen.
We zochten wat tweedehands/vintage kleding adresjes op en vonden twee filialen van Think Twice. Elvis vond een lekkere jas en hanteerde het one in one out principe en leverde haar eigen jas in (tegen een kleine vergoeding).

Al struinend vonden we een prachtig vegan ‘Food and Wine bar’. Le Botaniste! Een prachtig pand met een nog mooier interieur. Een oude apotheek met food als het beste medicijn; heerlijk eten en zalige biologische wijnen (en ook Yugen Kombucha op de kaart).
Onze porties waren net wat te groot maar dat was geen probleem. We kregen onze restjes mee waar we ’s avonds Jan nog heel blij mee maakten. Dus durf zeker te vragen om een doggy bag, dat zou standaard moeten worden in ieder restaurant zodat er zo min mogelijk goed voedsel in de vuilbak belandt.

We hebben dik 15.000 stappen gezet dus voor we weer naar Rotterdam vertrokken, stilden we nog een klein hongertje bij het Frites Atelier van Sergio Hermans.

Tips
Ga met de trein of als je met de auto naar Gent gaat; parkeer gratis bij de P&R The Loop/Expo en pak van daar tramlijn 1 naar het centrum. Op de eerste zondag (koopzondag) van de maand is het openbaar vervoer zelfs gratis.
We logeerden in het Ghent River Hotel.
Koop bij het VVV kantoor een City Card 48h/72h (30/35 euro) gratis trams/bussen, 1 dag fiets,1 gegidste boottocht, 1 dag hop on/hop of watertram en toegang tot alle topattracties.

We hadden het heerlijk in het prachtige Gent. Ik kom in de lente terug met mijn zus en vader om zijn zeventigste verjaardag te vieren.

You Might Also Like