Huis en Tuin Persoonlijk Weekblog

Weekblog 2019 #10 #11 – Rover 14 & Wiesje is geboren

18 maart 2019

We vierden de veertiende verjaardag van Rover klein maar fijn. De eerste twee uur had hij uitval dus we konden gezellig even vieren met een bananensoes als ontbijt. Een frietdiner en Ben & Jerry ijs waren zijn wensen.
Ook stonden we stil bij de verjaardag van mijn moeder. Samen met Maantje Piet bekeek ik de foto albums van vroeger en ik vertelde haar over oma.
Maantje Piet is op kamers. Ze kreeg het kartonnenhuis van de huttenweek in het Maaspodium. In het theater leek het een huisje maar het huisje paste niet door onze voordeur. Jan haalde het raam er uit en takelde met Wolf het nieuwe onderkomen van Maantje Piet naar boven. Inmiddels is het huis ingericht, lampionnetjes en plantjes aan de ramen, zachte kussentjes en regelmatig bezoek van Grijze Poes en Bruine Poes.
We verwelkomden geitje Wiesje! Wolf hield de whatsappgeboortelijn met Anja van Buitengoed de Gaard goed in de gaten. Via een filmpje was hij toch bij de geboorte. Wiesje heeft heel mooie grijze Wolvenhaartjes. Anja en Bas moesten zelf weg en vroegen of Wolf de geitjes wilde komen verzorgen. Dat hoefde ik niet twee keer de vragen. Voor dag en dauw schoot hij in pyjama in zijn laarzen en ging de dieren voeren, water verversen en knuffelen.
Elvis speelde de afgelopen weekenden op Station Hollands Spoor mee met de prachtige lokatievoorstelling Crater Lake Bridge.
Voor we naar Elvis gingen kijken, pikten Maantje Piet en ik nog een stukje Museumnachtkids mee in Het Mauritshuis. Het schilderij ‘De anatomische les van Dr. Nicolaas Tulp’ van Rembrandt vond ze een beetje eng maar het schilderij naspelen vond ze dan weer machtig interessant.

In de terugblik; De Fabels staan centraal in klas 2, de lievelingsboekwinkel van Maantje Piet is de Kleine Kapitein, Elvis heeft de laatste redactieronde voor Het hele jaarfeesten lente & zomer gedaan en viste daar nog heel wat foutjes uit, De Jokkebrokker (en de mooie konijnenmuts), ‘met zonder jas’ naar het bos met opa en Mus en Grijze Poes is dol op Deutsche Grammaphon.

Fijne week! Liefs, Daan

You Might Also Like