DIY Koken

Paasdessert / Paasijs & Paasrol met ijs

18 april 2019

Ik kreeg zo’n toffe uitnodiging voor de Paasbrunch Masterclass van Hertog Ijs met niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen (girlcrush en in het echt ook zo leuk en mooi!). Zij maakte dit verrukkelijke paasdessert. Voor een gezellig met z’n allen deeldessert (4pers) maak je het toetje in een half groot ei.

Vulling
Karamel Cheesecake Ijs
175g naturel roomkaas
125ml slagroom
60g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Decoratie
1 groot half paasei
Chocolate salted caramel cookies
karamel popcorn
pure chocolade

Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer de roomkaas iets glad en meng de roomkaas met de slagroom. Schep in de spuitzak. Zet met een dotje vulling het halve chocolade ei vast op het bord. Schep zes bollen ijs in het halve paasei en spuit op de lege plekjes toefjes roomvulling. Decoreer met de verkruimelde koekjes, de popcorn en rasp er wat pure chocolade overheen en vergeet zeker de karamelsaus er niet!

Karamelsaus
125g suiker
3 el water
125g slagroom op kamertemperatuur
60g boter
1 tl grof zeezout

Breng de suiker en het water op middelhoogvuur aan de kook, ga af en toe met een nat kwastje langs de rand van de binnenkant van de pan (tegen het verbranden van de suiker). Wacht tot de suiker koperkleurig is (na ongeveer 5 min). roer dan pas met een brandschone garde door de karamel.Voeg de room toe en laat de karamel al zachtjes kokend in de room oplossen. Roer als laatste de boter er door en laat afkoelen. Breng op smaak met zeezout.

Ik paste het recept iets aan en maakte kinderporties en een nog snellere versie.

Ingrediënten
Karamel Cheesecake ijs
Kindersurprise eieren
Karamel popcorn
Versierhageltjes en pareltjes
Bastognekoekjes
Flesje karamelsaus

Breek de Kindersurprise eieren voorzichtig open.
Plak met een beetje karamelsaus een half chocolade ei op een mooi bordje.
Doe er een schepje ijs in en versier met koekkruimels, popcorn en de hageltjes, drup er voorzichtig wat karamelsaus overheen.

We maakten ook nog een schattige Paasrol met ijs.
Met versiertrucs van Jill Schirnhofer; konijnenoortjes maak je makkelijk door een marshmellow schuin open te knippen en dan in de roze suiker te drukken.
Je zet ze vast met een cocktailprikker.

Cake beslag
4 eieren
100g bloem
100g fijne suiker
30g gesmolten boter
1tl bakpoeder

Meng de bloem met de bakpoeder. Splits de eieren en klop de eiwitten samen met de suiker stijf. Spatel de dooiers door het stijfgeslagen eiwit en spatel daarna de bloem er door en als laatste de gesmolten boter. Vet een bakplaat (40x30cm) in en leg er een vel bakpapier op. Giet het mengsel op de bakplaat en spreid gelijkmatig over de hele plaat uit.
Bak de cake in 15min op 160C (hetelucht). Haal de cakeplaat mét bakpapier van de bakplaat en leg er een vochtige theedoek over (tegen uitdrogen)

Botercreme
250 ml melk
20g custardpoeder
20g suiker
200g boter
60g witte basterd suiker

Meng de custardpoeder met 4 eetlepels melk en roer goed. Breng de rest van de melk met de room en de suiker aan de kook. Giet het hete mengsel bij de custard en roer goed. Doe alles terug in de pan en breng aan de kook. Kook 1 minuut zachtjes door. Stort de custard op een platte schaal en laat afkoelen.
Klop de boter met de mixer glad en zacht. Doe de basterdsuiker erbij en klop luchtig. Meng de custard er doorheen.

Afmaken en decoreren
Yoghurt bosvruchten ijs
Witte chocolade
Decoratie naar keuze

Leg de cakeplaat op een schoon vel bakpapier en snij de plaat in de lengte doormidden zodat je twee helften van 20cm overhoudt. Leg de kortste kant voor je en snijd de randen recht. Schep yoghurt bosvruchten ijs op de cakeplaat (2cm van de rand) en rol deze op. Trek de rol met het bakpapier goed strak. Leg de rollen met het bakpapier in de diepvries.

Neem de rol uit de vriezer en uit het bakpapier. Strijk met een spatel de botercreme glad af, rasp er wat witte chocolade overheen en decoreer verder af.

You Might Also Like