Er Op Uit Rotjesdamtip Rotterdam

Voorjaarsvakantie bij Maas

17 februari 2020

Na een paar dagen geitjes knuffelen bij Buitengoed de Gaard vierden we de voorjaarsvakantie traditioneel bij Het Maaspodium. Kom je ook naar een voorstelling, spelen in de foyer, ontbijten of picknicken? Onze tips!

Zondag 23/2 15:00 De ontspoking 4+ De Stilte

Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig slapen wil. Een kat-en-muisspel van mens en spook. Dansers en musici spoken rond op het podium.

In de foyer is er voor en na de voorstelling de Spionnenschool! Er is een verdachte gast in het theater. Wie is het? Maak een Most Wanted poster, sluip, bespioneer en ontmasker.

Maandag 24/2 11:00 & 15:00 Pak ‘m 3+ Bonte Hond

Achtervolgingen, camouflagetechnieken, misverstanden en spannend achter-elkaar-geren op 5 bij 5 meter. Drie ogenschijnlijk ‘volwassen’ presentatoren in een tv-studio vechten om aandacht. Ze willen allemaal de microfoon. Een fantasievol decor met lekker veel verstopplekjes. Een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke En De Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau. Een grappige, slimme voorstelling!

Ga lekker ontbijten voor de ochtend voorstelling of picknicken voor de middag voorstelling.

Donderdag 27/2 15:00 Moustachio 6+ Wie Walvis

Teun en Tinie drinken samen koffie. Nou ja, samen? Teun leest de krant en Tinie verlangt terug naar de tijd toen ze net verkering hadden en het altijd gezellig was. Om de liefde te redden laat Tinie een mariachiband met muzikanten die liefdesliedjes zingen uit Mexico komen. Ze hoopt dat Teun dan weer verliefd op haar wordt. De mariachimannen hebben al snel door dat er meer nodig is en gooien er wat liefdeslessen in. Een lesje complimenten geven, tango dansen en romantisch dineren. Maar iedere keer als er een vonkje overslaat, gooit Teun roet in het eten. Humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot willen voelen en volwassenen die weer klein willen zijn.

Voor en na de voorstelling is de Spionnenschool in de foyer geopend!

Vrijdag 28/2 15:00 Het best bewaarde geluid ter wereld 5+ Max Tax

De vader van X en Y was een uitvinder met een missie: hij wilde in het Guinessbook of World Records komen als De Man die Alle Geluiden Ter Wereld heeft Gevangen. Helaas is hij bij het opnemen van zijn laatste geluid (een etende krokodil) overleden. X en Y werken dag en nacht door om het Ultieme GeluidsArchief alsnog af te krijgen. Ze krijgen uit de hele wereld geluidspakketten. Van tropische vogels met de hik tot het geluid van een zingende ijsschots in Alaska. Dikke stress en dan komt er een pakket binnen waar geen geluid in zit maar een meisje. Wie is zij? En waarom klinkt alles zo raar?

Probeer voor en na de voorstelling de Klankvanger uit! Een caleidoscopische trip in Virtual Reality. Vang geluiden in deze fascinerende virtuele wereld, kijk 360 graden om je heen, vlieg langs windmolens, druppende kranen en ga zitten in een knapperend vuur. De Spionnenschool is ook geopend!

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in groot avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek? Hoe kan je de politie helpen? En wat zit er in dat spannende zwarte doosje?

Lees hier over ons bezoek aan Boef!

Zie je bij Maas! Ook een leuke vakantietrip als niet Rotterdammer, een ontbijt en een ochtendvoorstelling en daarna bijvoorbeeld door naar het museumpark (of andersom in de ochtend het museumpark en een picknick bij Maas met een voorstelling als toetje!

Hier vind je alles op een rijtje en kan je je kaartjes bestellen. Een Maasontbijtje of picknick reserveer je makkelijk tegelijk met je theaterkaartjes.

You Might Also Like