Er Op Uit Rotjesdamtip Rotterdam Theater

Stuk //155 + Maastheater & dans

28 oktober 2020

Even voorstellen: 155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden, bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 midden- en grote zaalvoorstellingen, acts en films. Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival, in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek en in 2019 een Zilveren Krekel met MOTORS.

Vorig jaar baalde ik dat ik de voorstelling MOTORS niet had gezien. Van alle kanten werd ik bestookt met enthousiaste berichten, must see, wil je niet missen! Dus verheugde ik mij enorm op de grootse voorstelling die op de planning stond. Controle; loopbanden, toestanden, alles uit de kast! Maar toen kwam die andere C die de controle over nam. We verdwenen in onze huizen, achter schermpjes en missen nog steeds echt contact. Schouders eronder en door (zelfs met Stuk-ke schouders, één van de dansers breakdancet en beukt zich geblesseerd prima door de voorstelling).

De wereld in stukken, alles in stukken! Stuk gaat over NU samen willen zijn maar niet samen kunnen zijn. Een tijd van gebrek aan echt, van in het hier en nu live kunnen delen. Schermcontact als basis. Over echtheid en intensiteit. Stuk is een mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor.

Wolf had de week voor de voorstelling al een workshop gehad met zijn dansklas van zijn middelbare school en hij kwam op z’n zachtst gezegd stuiterend thuis van de voorstelling. Nieuwe helden had hij ontdekt! Lekkere ongein, aanstekelijke poepgrappen, zalige droge humor, een bak energie en fantastische dans. Dansen op een zeepvloer waarbij de boodschap dapper doorglibberen aankomt. Gebutst maar zeker weer een beetje terug heel gemaakt door deze theaterervaring verlaten we het theater. Met dertig man klapten we onze STUK gewassen handen blauw alsof de zaal tot de nok toe vol zat.

Gelukkig is dans een contactberoep! Dit had ik (wil je) niet missen. Goed nieuws! Er zijn extra voorstellingen bijgeboekt. En zelfs als een voorstelling uitverkocht is, loont het de moeite om je op de wachtlijst te zetten, vaak komen er nog kaarten terug.

wo 4/11, do 19/11, vr 20/11, za 21/11 (middag en avond) Maaspodium (als uitverkocht mail voor wachtlijst kassa@maastd.nl) en t/m december te zien in Roermond, Oosterhout, Den Haag, Veghel, Utrecht, Hoorn, Hengelo, Haarlem, De Meern, Helmond, Heerlen, Leeuwarden, Alkmaar en Rotterdam.

HIER vind je de SPEELLIJST

155 Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen Choreografie: Erik Bos Videobeeld: Thomas Bos, Rein Luuring Kostuumontwerp: Esmee Thomassen Lichtontwerp: Yuri Schreuders Geluidsontwerp: Sam van Eenbergen Eindregie: Moniek Merkx Scenefoto’s: Guido Bosua

You Might Also Like