Er Op Uit Rotjesdamtip Rotterdam Theater

Wijzer // Maastheater & dans

2 november 2020

De vrolijke kleutervoorstelling Wijzer is de eerste kindervoorstelling van Remses Rafaela bij Maastheater en dans. Hij maakt een aanstekelijke mix van allerlei dansvormen; hiphopmoves, acrobatische sprongen en salto’s, Afro-Caraïbische dans plus aanstekelijke slapstick en zelfs schaduwspel. Samen met Patrick Karijowidjojo danst hij een fantasievol, energiek en herkenbaar beeld. De twee broertjes moeten gaan slapen maar wie wil er nu slapen als je ook nog even lekker op de Ipad kan spelen? De jongens verdwijnen ieder in de Ipad, soms samen maar vooral alleen. En dan gaat er een Ipad stuk. Ze rollenbollen door de hele kamer. Ruzie, elkaar klieren, vechten én lol.

Zonder Ipads wordt het echte spelen gevierd. Zelf dingen uitvinden; met een stoel kan je dus fantastisch dansen, klimmen en klauteren. Spelen met wat er is; tikkertje rond de bank, haasje over, de hele kamer als speeltuin en vooral sámen dikke lol. De danskunsten van Remses en Patrick zijn indrukwekkend, komisch en aanstekelijk. Het decor is simpel en geweldig; alles wordt gebruikt! Het gordijn leent zicht prima voor een spannend schaduwspel, op bedjes kan je lekker springen, de groene reuzenstoel is een perfect klimrek waarop indrukwekkend gebalanceerd wordt, op de bank kan je slapen, rollen, rennen, springen en er over heen vliegen. Zelfs de grote teddybeer komt tot leven en danst vrolijk mee. Met slechts de toegestane 30 man in het theater voelt de voorstelling toch echt als een feestje. ‘Theater is duizend keer leuker dan de Ipad!’ aldus Maantje Piet. De noodzaak van Remses Rafaela om deze voorstelling te maken is ontroerend mooi voelbaar. En als ouder kan ik niets anders dan zijn heerlijke boodschap onderschrijven! Ruk je zelf los van al die beeldschermen en ga lekker spelen!

Concept, choreografie: Remses Rafaela Dans: Patrick Karijowidjojo, Remses Rafaela Muziek: Stanley Clementina, Remses Rafaela Coach/repetitor: Shailesh Bahoran DecorMarlies Schot Kostuums: Dorine van IJsseldijk Licht: Mike den Ottolander (GVDO Lichtontwerpers) Dramaturgie: Dorien Folkers Scenefoto’s: Bob Karman

Wijzer speelt 22 november in de Meervaart in Amsterdam en er zijn extra voorstellingen bij geboekt in het Maaspodium op 2, 5 en 6 december (leuk schoencadeautje! ’s Morgens een theaterkaartje in de schoen of de zak van Sint en dan ’s middags of de dag na Sinterklaas naar Wijzer)

Ook Stuk/155 (lees mijn blog) speelt extra op 5/11, 2/12 en 3/12 * Doe eens lief 2+ (lees mijn blog) op 12/12 om 11:00 en 16:00 in het Maaspodium

Mail bij uitverkocht voor de wachtlijst naar kassa@maastd.nl De actuele speellijsten vind je HIER

Sara Giampaolo (Programmeur jeugd): ‘Theater is in een tijd zoals deze een soort uitvlucht. Ons leven is nu ingewikkeld, het zuigt energie. Die uurtjes die je in de zaal zit, zijn fijn. Dat het alleen gaat over naar iets moois kijken, iets meemaken, even in een andere wereld. Dat is iets dat bijna alleen nog in het theater kan, op een veilige manier. Het is goed voor de ziel, net als dat vitamines goed zijn voor je lijf. We hebben naast de programmering van buitenaf veel eigen producties bijgeboekt. Er is veel in geïnvesteerd op allerlei verschillende manieren, emotioneel, in tijd en geld. Onze casts en crews willen we ook steunen. het is een luxe dat we een eigen podium hebben waarop dit kan.’

You Might Also Like