De Rotjes Er Op Uit Lockdowntips Theater

Podiumkids Thuis / Theater vanaf de bank

11 januari 2021

Hooggeëerd publiek, schuif de stoelen bij elkaar, doe de lampen uit, kruip lekker bij elkaar en ga thuis naar het theater! Aan het eind van de schooldag toveren we ons thuisschoollokaal om in een heus thuistheater. Op Podiumkids Thuis staat een hele rits aan geweldige familievoorstellingen van verschillende jeugdtheatergezelschappen. Voor slechts 2,99 koop je een ‘kaartje’ voor een voorstelling en dan kun je 48 uur lang zo vaak kijken als je wilt.

Maantje Piet koos Het Juffenballet van Maastheater en dans & Bontehond omdat ze de juf en haar klas zo mist. In Juffenballet verandert de klas niet in een theater maar in een wild bos. Roer De heksen, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder lekker door elkaar en je hebt een doldwaas, bokkig, spannend, gek, grappig en muzikaal Juffenballet.

We hoeven het theater dus niet te hard te missen en hebben bedacht minstens twee voorstellingen per lockdownweek te kijken. Deze week staat ook Alleen op de wereld van Maastheater en dans op ons programma. Elvis nam haar vriendjes ooit mee naar deze voorstelling als kinderfeestje en ik zag met Rover de première. Deze voorstelling zit in ons hart, dus warm aanbevolen! Zo leuk en bijzonder dat ik nu ook met Maantje Piet en Wolf kan kijken. Ik zal in ieder geval op Instagram steeds verslag doen van welke voorstellingen wij op Podiumkids Thuis hebben gekeken. Of misschien kunnen we op een woensdag- of zaterdagmiddag wel op afstand samen kijken?

Samenvattend; Thuis naar het theater met je kinderen! Voorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden (2+ -t/m 12) van verschillende jeugdtheatergezelschappen als De Toneelmakerij, Het Filiaal, Theater Artemis, Het Laagland, Het houten huis, Kwatta, HNT Jong en natuurlijk ons stamtheater Maastheater en dans. De lijst met voorstellingen wordt steeds aangevuld dus houd de site in de gaten! Applaus, bis! bis! bis!

Tipperdetip voorstellingen die wij al in het theater zagen en die nu online staan: Drie Maastd & Bonte Hond (4+) Een vrolijk, ontroerend en spannend avontuur van de drieling Jonas, Johan en Jacob. Leuke taalvondsten, een simpel decor en mooie muziek. Lees er hier meer over. Jazz duzz Toneelmakerij (6+) Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind. En Alleen op de wereld Maastd (8+) Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning…

Woensdag kijken we Alleen op wereld van Maastheater en dans en in het weekend De man die alles weet van Artemis

foto Juffenballet Kammerich&Budwilowitz, foto De man die alles weet Phile Deprez, foto Oorlog Kurt Van der Elst, foto Drie Kammerich&Budwillowitz, foto Jazz duzz Sanne Peper, foto Alleen op de wereld Phile Deprez

You Might Also Like