Rotjesdamtip Rotterdam Theater

Ontdek Maastheater & dans in de herfstvakantie!

14 oktober 2021

We mogen weer! Bij ieder theaterbezoek moet ik mijzelf even knijpen, ja we zitten weer echt met zijn allen in de zaal. Bij het geroezemoes vooraf ben ik serieus iedere keer ontroerd. Deze herfstvakantie zijn we vanzelfsprekend te vinden in het Maaspodium.

Gezellig in de foyer voor wat lekkers en een workshop. Op vrijdag is het Vegan Friday, of ga voor een Maaspodiumplank in de middag -lekker borrelen terwijl je kind een gratis workshop doet na de voorstelling ;-)- of begin je dag extra feestelijk met een Maasontbijt als opwarmer voor de ochtendvoorstelling begint. Boek je Vegan Friday, Podiumplank of ontbijt bij je voorstelling.

De herfstvakantie wordt afgetrapt met Lampje. Waarschijnlijk ken je het prachtige boek van Annet Schaap wel. Favoriet bij Rotjes! De theaterversie van Moniek Merkx is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Jurre de Haan/AKWARDi.

Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Lampje 8-108, vr 15/10 19u30, za 16/10 15u, zo 17/10 15u en Lampje gaat ook nog op tour

Op dinsdag is het grappig griezelen bij De hond die licht gaf. Victoria en hond Tosti wonen bij een tante die helemaal niet van kinderen en zeker niet van honden houdt. Op haar zolderkamer bewaart Victoria haar vaders bijzondere spullen. Ze doet proefjes en maakt nieuwe spulletjes van de ‘troep van haar vader’. Een beetje zoals in het boek van Frankenstein, die zelfs een levend mens maakte! Een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft. Live muziek, zang, slapstick, poppenspel én knallende uitvindingen!

Na afloop van de voorstelling geeft Kim van Zeben de workshop Hiervoormaals. (gratis/60 min). Je maakt in deze filosofische workshop een ode aan jezelf. Wat is belangrijk voor jou? Wat zijn je fijnste herinneringen? Wie zijn jouw dierbaren? Jouw liefste liedje? Mooiste spreuk? Je gaat naar huis met een polaroid met jouw verzameling favorieten. Een bidprentje anno 2021!

Er staan 4 afleveringen Victoria weet het! op youtube

De hond die licht gaf 6+ di 19 okt 15u – Er zijn 30 plaatsen voor de workshop, voeg je gratis workshop toe bij je bestelling, dan ben je zeker van een plekje.

Op woensdag is het Blote Konten, een kleurrijk en muzikaal taalspel. Ene, Tweje en Drieje kunnen niet slapen. Ze gaan veel liever op avontuur naar de Noordpool, de Jungle, het Heelal maar het laatste avontuur heeft een onverwacht einde …

ALLEDRIEJE: welletruste lekkieslape ENE: we zulzel nimme zegge TWEJE: gene kik ui stoude monten DRIEJE: owwe krijje slaag ALLEDRIEJE: op blote konten!

Blote konten 4+ wo 20/10 15u

© Kamerich&Budwilowitz

Op donderdag is het tijd voor adembenemend circustheater bij Maas! Kom met je hele familie en laat je betoveren op deze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.

‘s Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje komen kleine schaduwfiguurtjes te voor schijn. Ze nemen je mee op avontuur naar een wereld waar niemand anders komt, waar de regels van de zwaartekracht niet gelden en waar onder en boven moeilijk uit elkaar te houden zijn. Je zult versteld staan van wat je samen met de schaduwfiguurtjes kunt. Je vliegt door de lucht, maakt salto’s en balanceert ondersteboven op je handen. Die schaduwfiguurtjes zijn wel rare wezentjes. Ze verdwijnen net zo plotseling als dat ze opduiken. Sommige schaduwfiguurtjes zijn een beetje spannend, andere juist heel gezellig. En als je dicht bij ze komt, voel je je steeds weer anders.

Na afloop van de voorstelling kun je gratis meedoen aan een workshop acrobatiek. Twee acrobaten uit de voorstelling geven jou een basisles, midden in het decor van de voorstelling. De workshop duurt 30 minuten. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers. Ouders mogen een plekje boeken als ze actief mee willen doen. Ouders die vanaf de tribune willen kijken, hoeven geen workshopplaats te boeken. Voeg jouw gratis workshopplaats(en) alvast toe aan je boeking als je zeker wil zijn van een plekje.

Wirwar 6+ do 21/10 15u & workshop na afloop

Op vrijdag kan je naar De geheime club! Niemand weet nog wat het is. Het kan van alles zijn. Solo’s, één groot stuk of duetten? Niets is zeker, behalve dat vijf nieuwe makers samenkomen in De Geheime Club en dat zij het wel weten. Dus als jij je graag laat verrassen en gekker bent op de verrassing dan de chocolade van een verrassingsei, van anders en onverwacht houdt dan is De geheime club echt iets voor jou. Eén groot mysterie maar straks niet meer voor jou! Dit wil je niet missen.

Doe na afloop mee aan de geheime workshop. Theatergezelschap BonteHond geeft een workshop in stijl van de voorstelling. Daar kunnen we natuurlijk nog niet zo veel over zeggen, want het is nog geheim! Gratis, 60 min, plek voor 30 deelnemers en voeg de workshop toe aan je boeking dan kan je zeker mee doen.

De geheime club 6+ vr 22/10 15u & workshop na afloop

Het weekend inluidenmet Fatboys! Een voorstelling over kinderen die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken. Een feest van woorden, van nieuwsgierigheid en levenslust. Een komedie met een randje.

Thomas is wel 1000 dingen tegelijk. Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, super snel kwaad, extreem praatgraag, gekmakend positief en een expert op het gebied van knaagdieren en snoep. Zijn hoofd zit zo vol dat er af en toe iets uit moet. Bijvoorbeeld zijn beste vriend Erik (super traag, super dom, super sterk). Thomas kleurt de wereld vol en stort zich vol overgave op alles wat er op zijn pad komt.

Fatboys 6+ za 23/10 15u

Zondagochtend is voor de kleintjes van 3+. Het laatste koekje is een voorstelling over hoe vreemd volwassenen soms zijn. En over koekjes. Of nee, we hebben het niet over koekjes! Deze voorstelling is (bijna) zonder tekst, met veel beweging en humor en met zelfgemaakte geluiden als muziek.

Victor en Thorsten wonen in een huis. Ze houden van hun spullen en ze houden van elkaar. Buiten is de rest van de wereld en die blijft lekker buiten. Elke minuut van dag zijn ze druk. Druk met tellen en met schoonmaken van hun mooie spulletjes. Ze hebben het niet over koekjes. Ze denken niet aan koekjes en ze dromen al helemaal niet over koekjes. Maar als de koektrommel dan toch opengaat, hebben ze een probleem… Er is nog maar 1 koekje!

Het laatste koekje zo 24/10 11u tip boek er een fruitig ontbijtje bij, extra feestelijk.

De herfstvakantie afsluiter! Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Een vervallen hotel aan het eind van alle steden. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hotel Hierwaardaar is grappig en bevreemdend, verontrustend en stiekem verbazingwekkend herkenbaar tegelijkertijd.

De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op voor een familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging om overal iets van te maken, ook als het even tegen zit.

Hotel Hierwaardaar 8+ zo24/11 15u

Nou, feest deze Herfstvakantie in het Maaspodium. Na afloop met een herfstzonnetje buiten in de Maastuin of het Maasterras, en als het regent gezellig binnen met een warme choco achter de grote ramen. Kom lekker Vegan Friday-en, ontbijten en borrelen, pak een mooie voorstelling mee en kom zelf in actie bij één van de workshops! (Her)ontdek het theater in de herfstvakantie!

You Might Also Like