De Rotjes Er Op Uit Reizen

Buitengoed de Gaard

10 november 2021

Afgelopen weekend ging ik met de twee ‘kleintjes’ naar onze lievelingsplek Buitengoed de Gaard. Het was veel te lang geleden dat Wolf ‘zijn’ geitjes had geknuffeld. Na wat fileschuiven was het gezellig borrelen in de Pipowagen en zalig slapen in de knusse bedstee.

Wolf en Maantje Piet hadden hun wekker gezet om de geitjes te voeren. Daarna rustig ontbijten en -hun wens- naar de kringloop. In de omgeving van Heythuysen stikt het van de kringlopen, je zou een hele dag kunnen uitstippelen voor een roadtrip van kringloop naar kringloop. Wij hielden het bij twee grote (Het Goed Roermond en Venlo). Maantje Piet vond een mooie regenponcho met rollerskatende eenden -je kan niet zonder- en Wolf een lp van John Travolta, een Terschellingmuts voor Jan en ik een prachtig geborduurd paastafelkleedje.

Ondertussen had Anja de hottub al opgestookt dus lekker opwarmen bij het vuur en spelen tot het bad warm was. Het avondeten bestond uit hapjes uit de oven en extra lekkere drankjes voor in de tub.

Zalige uurtjes gekletst, sterren geteld en gedobberd in het bad tot we rozig en gerimpeld onze bedjes in rolden. De twee tippelden om 7:00 zachtjes door de wei om de geitjes te verzorgen. Nog even lekker in bed hangen, douchen en … een geitenconcert! Wolf pakte een maand geleden een gitaar en die heeft hij niet meer losgelaten. Je zou kunnen zeggen dat hij behoorlijk bezeten is, ieder vrij moment loopjes en bruggetjes oefenen, akkoorden van liedjes opzoeken en uitvogelen. De geitjes van de Gaard vonden het wel wat, muziek in de wei.

Na een fijne theebijklets met Anja mochten Wolf en Maantje Piet mispels plukken van de boom die Jan met Elvis, Rover en Wolf in de Gaard heeft geplant tijdens onze eerste Buitengoedvakantie. Wolf was in die tijd helemaal weg van Pipo de Clown en na wat zoeken kwam ik bij de mooie Pipowagens van Buitengoed de Gaard uit.

‘Zo Rot als mispelboom’, 17 april 2011, we komen dus al dik tien jaar naar dit paradijsje in het mooie Leudal. Het was liefde op het eerste gezicht. Wolf liep als een kleine burgemeester rond met twee, drie hoedjes op en daar boven op de hoed van Pipo. Uit het archief van tien jaar geleden:

In 2011 was ik hoogzwanger van Maantje Piet! Ze overwon haar watervrees in het zwembad van de Buitengoed, speelde met verschillende vriendjes die ze leerde kennen tijdens vakanties en werd daardoor steeds minder verlegen. Nu namen we mand mispels van het boompje dat nu een boom is mee naar huis om wat lekkers mee te brouwen. Zo bijzonder hoe die kleine Pipo Wolf ons naar deze heerlijke plek heeft geleid en er een vriendschap voor het leven is ontstaan met de liefste Anja & Bas en de geitjes niet te vergeten!

You Might Also Like