De Rotjes Lockdowntips Theater

Maasstreams – De grote red je reet show, Peuterpersconferentie & Lampje

4 januari 2022

Normaal gezien vieren we vakanties bij Maastheater en dans. Een voorstelling, een workshop, een lekkere picknick of borrelplank, gezellig in de foyer of in de zon op het Maasterras. Als we niet naar het theater kunnen, maken we van ons huis een theater. Wolf en Maantje Piet zijn een hele middag zoet geweest met het maken van theateraffiches en theaterkaartjes.

Elvis en ik maken een borrel- en ontbijtplank à la Maas want dit weekend staan er maar liefst drie Maasstreams op het programma! Het weekend gaat van start met de wervelende Red je reet show. Deze zalige voorstelling zagen Maantje Piet en ik tussen de lockdowns door in het theater. Een brok vrolijkheid en gekkigheid. Een gameshow als een raket met veel vliegende vonken. Pak je zakdoek er maar bij want de tranen rollen over je wangen van de pret.

Zaterdag zijn de peuters aan de beurt. Op je scherm de Peuterpersconferentie, een heuse primeur. De twee wereldleiders uit BullyBully (zou 8 januari in première gaan) nemen het woord. Kunnen zij de peuterbevolking helderheid verschaffen? Waar gaat het heen? Een serieuze maar ook zeker vrolijke kijk op de hele lockdowntoestand. En zoals dat bij een persco hoort, is er bij deze voorstelling een echte gebarentolk aanwezig.

De zondag er op (15/1) is voor de poëtische voorstelling Lampje, gemaakt door Moniek Merkx naar het fantastische boek van Annet Schaap én winnaar van de Podiumkidsprijs! Laat je meevoeren door de wind, beleef een woest avontuur en dein mee op de verlangliedjes van Djurre de Haan. Elvis en Maantje Piet waren geluksvogels die deze bijzondere voorstelling in het theater hebben gezien. Wolf en ik staan te trappelen om dit pareltje te zien.

Knutsel- en kooksuggestie voor bij de livestreams! Maak voor elke voorstelling een echte affiche en theaterkaartjes. Zet de stoelen in de kamer neer in theateropstelling. Als je een beamer hebt, stream de voorstelling op groot scherm. Als je door je wimpers kijkt, is het net alsof je echt in het theater zit. Vergeet niet te applaudisseren. Als je het meer dan fantastisch vond, ga voor die staande ovatie. De red je reet show vraagt om een borrelplank met hummusdip, rauwe groentes, chips, kaasstengels, nootjes en vega bitterballen met Mister Pepper Hete Saus. Bij de Peuterpersconferentie hoort een patatje persco maar daar is 11:00 een beetje vroeg voor dus maken we een ontbijtplankje met een warme croissant, fruit, yoghurt én versgePERSte sinaasappelsap. Bij Lampje bestellen we vegan sushi.

Alles op een rijtje: Vrijdag 7 januari 18:30 De Grote Red Je Reet Show live uit vanuit het Maaspodium in Rotterdam. Voor €7,50 kun je met het hele gezin meekijken, want je hebt maar één ticket nodig per beeldscherm. Je ontvangt de link op de dag van de stream in je mailbox. De uitzending duurt ongeveer 75 minuten.

Zaterdag 8 januari 2022 om 11:00 klaar zitten voor de Peuterpersconferentie. De uitzending duurt ongeveer 10 minuten. Deze persconferentie is ook geschikt voor doven en slechthorenden. Reserveer je gratis ticket om de link naar de stream te ontvangen

Zondag 15 januari 19:30 Lampje live uit vanuit het Maaspodium in Rotterdam. Voor €7,50 kun je met het hele gezin meekijken. De livestream duurt ongeveer 90 minuten.

Maak er een heerlijk theaterthuisweekend van en ren zodra het weer kan naar de theaters om al die mooie voorstellingen te bekijken. We hebben zo veel in te halen!

You Might Also Like