De Rotjes Er Op Uit

Friesland & zeilen bij ’t Garijp deel 1

5 juni 2017

Elvis en Wolf mochten gaan zeilen bij Zeilschool ’t Garijp. Als tiener ging ik ook jaren op zeilkamp in de zomervakantie, wind, water, zon en knappe zeilinstructeurs (ha!)

Ik huurde een huisje in de buurt en zo vertrokken we vanuit het zuiden richting het noorden, en met ons nog wat mensen, zwarte zaterdag was er niks bij. Files!
Halverwege hadden we er genoeg van en sloegen af, de bossen bij Soest in voor een uitgebreide picknick. Lang Leve de Tomtom!

De weergoden waren ons meer dan goed gestemd. We zetten de zeilers af bij ’t Garijp. Wolf in een Laerling met een scheepsmaat en Elvis in een Valk het Sneekermeer op!
Rover, Maantje Piet en ik haastten ons naar het nabijgelegen kiezelstrandje om ze te spotten en meteen een ochtendduik te nemen.
Zwaaien naar alle zeilboten, op één van de witte stipjes moesten ze zitten, toch?

Zelf startten we de auto voor een roadtrip op zoek naar het Vrouwtje van Stavoren. Via dorpjes en binnenwegen. Snel in z’n achteruit want zag ik daar niet een bord met Theetuin!
Under der Toer in Wijckel daar kan je de lekkerste zelfgebakken taartjes eten en bio theetjes drinken. Schrijf dat adres maar in je Frieslandroadtripboekje!

Met een bakje verse kibbeling naar de boten in de sluis kijken en zandkastelen bouwen op het strandje van Stavoren. Na een lekkere wandeling over de dijk tussen de schapen vonden we het Vrouwtje uitkijkend over de haven.

Snel wat boodschapjes doen voor een kiezelstrandavondmaaltje en een frisse duik met de zeilers. Wat hadden zij het heerlijk gehad. Allebei aangestoken met het zeilersvirus en dronken van vermoeidheid in bed vallen met de golven nog in hun benen.

-Woensdag deel 2 mét een toptip-

Zeilschool ’t Garijp
It String 7
8511 AB
Goingarijp
+31(0)566689396

Theetuin Under der Toer
Menno van Coehoornweg 1
8563 AD Wijckel
+31(0)629249520
+31(0)514851158
jitskevanluit@gmail.com

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Wimke 5 juni 2017 at 20:37

  Heerlijke foto’s Daan! Komen jullie nog eens terug voor een tour met (mij als) gids?

  Fijne dag

  Wimke

  • Reply maandagdaandag 7 juni 2017 at 09:50

   Afgesproken! Neem ik Yves mee! x

 • Reply Lobke 12 juni 2017 at 13:43

  Amai dat zag er superleuk uit! Als kind ging ik ook zeilen in Friesland, ik word er helemaal nostalgisch van!

 • Reply Friesland & zeilen bij ’t Garijp deel 2 – maandagdaandag 6 juli 2017 at 17:36

  […] Deel 1 van ons Zeilavontuur bij Zeilschool ’t Garijp vind je hier. […]

 • Leave a Reply