Antwerpen

Gent/Nest/Krook/Hello Robot/Graffiti

16 januari 2018

Een heerlijk reisje naar Gent! Fijn met de trein en mét korte stop in mijn geliefde Antwerpen. Eerste bestemming was Nest. In de oude stadsbibliotheek huizen inmiddels meer dan 70 initiatiefnemers. Van een tweedehands kleding- en herstelwinkeltje, meubelbouwers, ontwerpers, een kamerplanten en stekjes atelier, een heuse muziekopnamestudio en op de zesde verdiep wisselende restaurants. Ook worden er verschillende workshops en concerten gegeven. Wees niet verlegen en loop zeker binnen!

in ieder geval tot eind mei!
Graaf van Vlaanderenplein 40 Gent
tram 2,4 bushalte zuid

Van de oude bib door naar de nieuwe bibliotheek De Krook gelegen in de bocht (krook) van de Leie. In het prachtige gebouw zijn de Stadsbib, U(niversiteit)Gent en Imec (Interuniversitair Micro-electronica Centrum) samengebracht wat resulteert in een interessante kruisbestuiving. Vergeet niet naar boven te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht.

Miriam Makebaplein 1 Gent

De tentoonstelling Hello Robot in het Design Museum Gent legt onze relatie met de technologie bloot en zet je zeker aan het denken. Have you ever met a Robot? Could a Robot do your work? Nemen Robots de wereld over of gaan ze de wereld redden? Do you want a Robot to take care of you?

Iedere maand organiseert het museum een Robottalk; een denk -en doetank. In de Sphinx draait elke maand op zondag een familiefilm en een klassieker op woensdag.

Jan Breydelstraat 5 Gent
tram 1 halte Gravesteen Bus 3 halte korenmarkt
let op gesloten op woensdag

Nele en Jan deden mee met het VTM-programma Mijn pop up restaurant. Zij openden Mémé Gusta en serveren pure Vlaamse kost uit Grootmoeders tijd. Denk aan gerechten als garnalen- of kaaskroketjes, karnemelk stampers, stoofvlees (ook vega) en steak tartare.

Burgstraat 19 Gent

In Gent zijn er veel street art en graffiti artiesten actief. Maak zelf een graffiti wandeling met de Sorry not Sorry Street Art Map of ga op pad met een gids. Je zal dan zeker meer ontdekken en anders kijken.
Als laatste wil ik je deze lunchtip niet onthouden; bij Lepelblad koken ze heerlijke en eerlijke gerechten, lokale boeren en kleine producten, biologisch en seizoensgebonden. Reserveren is een goed idee.

Lepelblad
Onderbergen 40 Gent – zondag en maandag gesloten

Ik was in het prachtige Gent op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen & Visit Gent

ps Lieve ‘Doendenkster’ jij won de Paper on the Rocks x De Groene Meisjes set, mail jouw gegevens naar daan@maandagdaandag.nl en binnenkort kan je lekker aan de slag.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Himiko 16 januari 2018 at 20:07

    Uhm, die bibliotheek in Gent ligt niet in de bocht aan de Schelde vermits de Schelde niet in Gent loopt. Dat water daar is de Leie. ?

  • Reply Silke 20 januari 2018 at 08:33

    Wat leuk dat je het zo naar je zin had in ‘mijn’ stad <3

  • Leave a Reply