De Rotjes Persoonlijk

SOS kinderdorpen

31 december 2018

Zo aan het einde van het jaar midden in een heerlijke Kerstvakantie, een huis gevuld met gezelligheid, lekker eten, vrolijke en gezonde kinderen, rest niks dan dankbaarheid.

Mijn ouders steunden vroeger in mijn jeugd ook een kindje via SOS kinderdorpen. De foto van het meisje Erica stond tussen onze familiefoto’s en ik herinner mij de brieven en tekeningen die wij kregen en hoe bijzonder ik dat vond.

Daarom besloot ik ook een kindje te steunen. Ook hier pakken we de foto en brieven regelmatig en vertel ik hoe het met meisje gaat. Maantje Piet is het meest betrokken omdat zij ongeveer even oud is. We maken geregeld post met wat kleine cadeautjes als stickers, kleurpotloden en knutselspullen.
We vertellen over het huis waar meisje A. woont met nog meer andere kinderen en de mensen die voor haar zorgen. Dat er een voetbaltoernooi was en dat meisje A. een roze zwempak heeft kunnen kopen en was gaan zwemmen met de andere meisjes uit het dorp.

Voor dit nieuwe jaar stuurden we een trekpop (van Cebine) en schreef Maantje Piet een brief (waar ik de engelse vertaling bij schreef).

Misschien wil jij er ook een kindje helpen. Volgens mij is het een prachtig nieuwjaarsvoornemen.

SOS kinderdorpen biedt hulp aan kwetsbare kinderen in 135 landen.Die steun begint bij de basis; een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.
Voor 25 euro per maand steun je een kindje.

You Might Also Like