De Rotjes Er Op Uit Koken Maandagdaandagminimovie

Buitengoed de Gaard / Zo Rot als een mispel likeur

28 februari 2019

Eind november haalden we samen met Anja & Bas de oogst binnen van de Mispelboom die we in 2011 hebben geplant op Buitengoed de Gaard.
Van een deel van de oogst maakte ik likeur. De mispels mogen al echt een beetje rotten, dan zijn ze het lekkerst.

Ik gebruikte ongeveer 400 gram schoongewassen mispels, 1 liter wodka, 2 kaneel stokjes, 10 kruidnagels en 300 gram rietsuiker.
Doe alle mispels in een schone weckpot, doe de kaneelstokjes, de kruidnagels en de rietsuiker er in. Giet de wodka er overheen. Alle mispels moeten onderstaan. Doe de pot dicht en laat ongeveer drie maanden staan. Wel af en toe de pot schudden.

Na drie maanden giet je de likeur door een fijne zeef in kleine flesjes (ik kocht handige flesjes bij Dille&Kamille)

Proost, op de volgende zo Rot als een mispel oogst én op de babygeitjes die binnenkort geboren worden op de Buitengoed.

You Might Also Like