Spelen

Stop nooit met spelen! Jantje Beton / December Cadeautips

28 november 2019

Onlangs werd ik benaderd door Jantje Beton met de vraag of ik voor hen columns zou willen schrijven. Ik kende Jantje Beton nog van vroeger van het stickertje met het kindje met gebalde vuist op onze brievenbus.

Jantje Beton zet zich in voor meer spelen. Samen met kinderen werken ze aan meer Speelse Buurten. Ieder kind zou toch minstens een uur per dag zorgeloos buiten moeten kunnen spelen? Jantje Beton organiseert ook speciale projecten voor kinderen in kwetsbare situaties waarbij spelen en bewegen het middel is om de kinderen te versterken.

Daarnaast zijn er ook landelijke acties zoals de Buitenlesdag (lees je mee, directeur van onze school Ernstjan?), Nationale Buitenspeeldag en het NK stoepranden (ik kan niet wachten! Ik deed dat als kind uren met de buurtkinderen) en nog veel meer. Maar daar lezen jullie de komende tijd vast meer over op mijn blog, instagram en in mijn columns.

Met Sint om de hoek, Kerst in aantocht wilde ik jullie alvast vertellen over Jantje’s winkel. Je vindt daar fantastisch speelgoed. Jantje Beton deed in al die jaren zo veel kennis op over spelen dus deze cadeaus zijn vast en zeker een schot in de roos. Je vindt in de winkel spelletjes om je ogen te trainen, spelletjes die goed zijn voor de sociale ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de leerprestaties. De shop in shop bij Scoutshop levert Jantje Beton extra geld op voor hun missie. Dubbelgoed dus!

Ik deel heel graag onze favorieten. Sommige spellen spelen wij al jaren en andere (her)ontdekken we met een ‘o, ja, dat vond ik vroeger ook zo leuk’.

De Wobbel hebben wij al jaren in huis en wordt gebruikt door ons allemaal. Een perfecte luie stoel voor de haard om een boek in te lezen, heerlijk schommelen, een workout, een voetbaldoel, een winkelbalie, een brug voor de auto’s, een fort voor de Playmobil, en het gaat maar door. De Wobbel stimuleert fantasierijk spelen, lichaamsbewust zijn en evenwicht.

In Huize Rot is de Wobbel zo populair dat de wobbel zelfs in de zomervakantie mee gaat naar ons vakantie adres; buiten in de zon Wobbelen is namelijk ook heerlijk!

Hier vind je de speciale Jantje Beton Wobbel.

De Makii Turbo grote kleurplaat (150×91,4 cm) hangt hier regelmatig aan de muur of met een feestje op de grond en kleuren maar. Voor je het weet zit de helft van de gasten, klein én groot, rond de kleurplaat. De kleurplaat is er in verschillende thema’s. Bijvoorbeeld de Jungle kleurplaat, of de Stad of de kleurplaat die nu bij ons hangt; Water.

Ook perfect op vakantie, om mee te nemen naar het restaurant met kerst, op het kinderdagverblijf, de na-opvang of zelfs in de klas.

De Makii Kleurplaat bestel je hier.

Indoor curling is voor ons nieuw. We hebben een lange woonkamer dus de perfecte curlingbaan. Onder de houten stenen zit vilt en ze zijn op die manier geschikt voor houten, laminaat en vinyl vloeren. Ik voorzie een gezellige oudjaarsavond. Je kan de curlingstenen handig bewaren in de bijgeleverde katoenen zak.

Met de Large Tower samen maakten Maantje Piet en Wolf ook zelf een ‘airhockey spel’ door van de blokken een veld te bouwen met een gat als doel en de curlingschijven als puck.

Het curlingspel bestel je hier.

Large tower is een soort Jenga maar dan in het groot! Bouw met de 60 blokken een hoge toren en de dobbelsteen bepaalt welk blok je er uit moet trekken zonder dat de toren valt. Topspel voor binnen én buiten. De blokken zitten in een meeneemzak dus ook leuk voor op het schoolplein en vakantie. De blokken zijn natuurlijk ook leuk om gewoon mee te bouwen en te spelen. Superhandig dus!

Ik was verbaasd hoe handig en voorzichtig de kinderen zijn. Mijn geduld was al veel sneller op. Gegil en applaus gegarandeerd.

De Large tower vind je hier in Jantje’s winkel.

Stop nooit met spelen ook niet als je groot bent, dus speel lekker met je kinderen mee. Veel Sinterkerstplezier en tot snel want ik ben weer helemaal terug aan de blog met een enorme lijst blogonderwerpen.

Merci dat jij komt lezen! en dat al dik tien jaar!