De Rotjes Give Away Huis en Tuin

The Good Roll // Het kleinste kamertje

20 januari 2020

Het kleinste kamertje is in ons huis met zes misschien wel het drukst bezochte kamertje en een heel gezellig kamertje. De familiekalender waar iedereen zijn afspraken op schrijft hangt aan de wcdeur, een collectie fotohokjefoto’s en polaroids en een mooie Rotterdam zoekposter van Charlotte Dematons.

Het gebruik van het kleinste kamertje kunnen we wel uitdrukken in minuten en meters. Minuten omdat de Rotjes soms de Ipad meesmokkelen en de tijd nemen en menen dat het toilet een privébios is. Meters omdat het wcpapiergebruik enorm is! Meestal kopen we -in de aanbieding- wcpapier maar toen kreeg ik mail van The Good Roll en dat is nou zo’n makkelijk duurzaam stapje waar ik eerlijk gezegd nog niet aan gedacht had.

WCpapier wordt natuurlijk gemaakt van bomen … niet dat ik daar over nadacht als ik nog eens een extra ruk aan de rol gaf. Bomen die onze lucht schoonmaken. Het wcpapier van The Good Roll is gemaakt van gerecyceld papier, dat is alvast gewonnen.

Plus 50 % van de nettowinst van The Good Roll wordt samen met Stichting Simavi geïnvesteerd in de installatie van veilige toiletten. Dat is dus al dubbelgoed vegen! Kijk hier het filmpje met kort en krachtige uitleg.

Nog een vrolijk veegfeit; The Good Roll is niet verpakt in plastic maar in vrolijke wraps, kleine cadeautjes op de wc dus een voorraad ziet er meteen gezellig uit en de kans zonder te zitten is daarmee meteen klein. Wij gebruiken de wraps om mee te knutselen of in te pakken. Je kan ook een doos wcrollen bestellen zonder de wraps.

Je kan The Good Roll bestellen in de shop, bij Bol en verschillende duurzame winkels en is inmiddels ook verkrijgbaar bij Jumbo.

Ook vrolijk en milieuvriendelijk vegen? Laat een reactie achter op Instagram (of als je geen IG hebt, stuur een mailtje; daan@maandagdaandag.nl) en win een doos vol!

In samenwerking met The Good Roll, een duurzaam initiatief waar ik graag over roeptoeter!

You Might Also Like