De Rotjes Er Op Uit

Zomervakantieplannen – Friesland – Zeilen ’t Garijp

28 mei 2018

Langzaamaan beginnen we echt uit te kijken naar de zomervakantie. We plannen niet zo veel want we willen deze zomer Rotterdam verder verkennen met onze Rotterdampas en we hebben een verbouwing gepland. We tellen de dagen af tot we met z’n zessen naar de geitjes van Buitengoed de Gaard gaan.
Ik ga ook een weekje met de kinderen naar Friesland. Jan kan dan rustig schrijven aan zijn nieuwe theatervoorstelling mét de Jan Rotband! Ik huurde een tent met echte bedden bij de boer en de jongens werden uitgenodigd om twee dagen te komen zeilen bij Zeilschool ’t Garijp.
Vroeger zeilde ik in de zomer op het Veerse Meer en ik vind het heerlijk dat de kinderen er ook zo van genieten. Vorig jaar zeilden Elvis en Wolf al op de prachtige Friese Meren. Dit jaar gaat Wolf met Rover. De jongens zeilen in een Laerling. Maantje Piet heeft nu extra zin in zwemlessen want dan kan ze volgend jaar op Schippers van de Kameleon zeilkamp! Vlakbij de zeilschool is een klein strandje met een heel stuk ondiep water dus Maantje Piet kan al flink oefenen. Zo fijn dat je de kampen intern en extern kan boeken. Zo heb ik lekker twee meisjesdagen maar halen we de jongens na hun dag zeilen weer op om samen een fikkie te stoken bij de Boerentent.

Als je nog Frieslandtips hebt, laat het mij weten! We logeren in de buurt van de Zeilschool in Goingarijp.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jennie 2 juni 2018 at 20:35

    He Daan, wat leuk dat julie naar Fryslan komen in de zomervakantie. Leuke stadjes zijn Sloten, Hindelopen, Workum en Sneek. In Workum is het Jopie Huismanmuseum leuk,in Terherne het restaurant Picknickers en ook het Kameleondorp. Maar ook Leeuwarden is een bezoekje waard, zeker nu het de culturele hoofdstad van Europa is.
    Veel plezier.

  • Leave a Reply