De Rotjes Er Op Uit Theater

Amsterdam

8 januari 2017

amsterdam-1-kopieamsterdam-5-kopieamsterdam-3-kopieamsterdam-2-kopieamsterdam-8-kopieamsterdam-4-kopie

Elvis (bijna) 15 jaar verjaardagscadeau. Amsterdam! Haar geboortestad en de stad waar ons hart voor een groot stuk ligt. Op haar verlanglijst stonden onder andere Musea, Concertgebouw, Vintagewinkeltjes, een rondje met de tram en de Stadsschouwburg.

We gingen naar het Rijksmuseum, Van Goghmuseum, Stedelijk museum t/m 5 maart 2017 het fantastische machinespektakel van jean Tinguely en het indrukwekkende, ontroerende en verontrustende Manic Love (part 1) van Jordan Wolfson t/m 29 januari 2017, part 2 Truth/Love 18 februari t/m 23 april 2017 en de Happy Birthday Marilyn tentoonstelling in de Nieuwe Kerk
In het Concertgebouw zagen we Amsterdam Sinfonietta met Rufus Wainwright (t/m 17 januari 2017 in verschillende theaters). Alles klopte, de prachtige zaal, fantastische plekken op rij 4, Rufus in vorm en het enthousiasme van het orkest plus het terug zien van een oude hartsvriend.

Tips:
Parkeer je auto goedkoop (10-15€ per 24 uur) via ParkBee
Koop bij de tramchauffeur een 24 uurs kaart voor 7,50
Wij logeerden om de hoek van het Concert Gebouw bij Hotel Atlas Vondelpark. Heel fijne, schone kamer met de lekkerste douche en alleraardigst ontvangst. Omdat het zo glad was op de weg besloten we een extra nacht te blijven. Helaas was ons hotel vol en boekte ik per ongeluk een niet nader te noemen slecht hotel waar we na een te duur betaalde upgrade verder wel prima hebben geslapen.

Lekker lunchen/koffie drinken/dineren deden wij bij:
Wagamama lunch
Hotel picknick bijeen gescharreld bij Albert Heijn (museumplein)
Pluk lunch
Stanislavski borrel en diner
Roest koffie/thee
Vondelpark 3 ontbijt
Het Warenhuis lunch
Mee naar huis diner van Marqt

Toffe (vintage) winkeltjes vind je in de negen straatjes (bijvoorbeeld Exota, Laura Dolls, Bij ons vintage, Episode, Zipper, Pluk) en in de Haarlemmerstraat (bijvoorbeeld &Klevering, Wini Vintage, Het Warenhuis, Marqt, Nukuhiva, The Movies (bioscoop), spijtig genoeg stikt het daar ook van de coffeeshops)

Toffe boekwinkels mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Wij gingen naar American Book Centre, Atheneum & International Theatre & Film Books

We kunnen niet wachten om weer een AmsterdamReisje te maken!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ciska 9 januari 2017 at 18:49

  Wauw dat was een heel goed reisje. Alvast gefeliciteerd Elvis. Die bovenste foto! Love it. Van meisje naar jongedame.

 • Reply dingen die fijn zijn 10 januari 2017 at 10:08

  zalig!!!

 • Reply miekequilt 11 januari 2017 at 20:23

  Wat een heerlijke dagen hadden jullie. Bedankt voor de adresjes, die bewaar ik.
  Elvis, alvast gefeliciteerd !!

 • Reply inge 13 januari 2017 at 19:22

  ik zag ze al voorbij komen op twitter en instagram, maar wat een pracht van een meid is het ook. gefeliciteerd nog! ik heb ook dubbel gelegen om haar imitatie van frank? was het volgens mij #kootenendebie

 • Leave a Reply