De Rotjes Weekblog

Weekblog 2019 #04 – Sneeuw & Het hele jaarfeesten

29 januari 2019


Sneeuw! En we lusten nog wel een paar dagen winterpret maar daarna gewoon boem lente.
Elvis en ik deden een hele leuke workshop bij Charlotte Wooning. Het atelier is in de Delftsestraat vlak bij de Make it Happen fietsenmuur Calvin Sprague.
Maantje Piet dook in mijn oude kinderboekenverzameling en is nu helemaal betoverd door de boeken van Roald Dahl. Recht uit school op het lekkerste plekje van de bank snel verder lezen in Matilde.
Zondag vierden Lisa en ik alvast een Maria Lichtmis Feestje ter ere van ons nieuwe boek Het hele jaarfeesten lente & zomer. Hou Het hele jaarfeesten op Instagram en Facebook in de gaten; er komt een mooie give away aan met oa een leuke Sneeuwklokjesmuts (zoals op het jurkje van Maantje Piet van Goed van Toen.

In de terugblik het fantastische en onvergetelijke concert van Wende op CrossComix.
Maantje Piet bij de opnames van de trailer voor Hallo Familie van Maas Theater & Dans. Kijk hier de teaser en de trailer van de voorstelling. Hallo Familie is op tour en in maart weer terug in Rotterdam.
Rover is, zoals de meeste jongens van 13, in de ban van Fornite. We hebben inmiddels een betere en werkbare manier gevonden om met het gamen om te gaan. Het is even flink uitzoeken waar we grenzen leggen, waar we vrijheden geven. Betrokkenheid is belangrijk, weten wat hij speelt en met wie, de termen leren en ook eens mee doen.
Boris van de Grint maakte al prachtige schilderijen van Elvis en Maantje Piet en nu is ook zijn fantastische schilderij van Jan en Rover klaar. Inmiddels hangt ‘Quatre mains‘ bij ons thuis aan de muur. Boris schildert in opdracht de mooiste portretten.
Bruine Poes heeft zo haar eigen tuintje gemaakt in de plant. Ook de kamerlinde is een favoriete poezentuin.
Maantje Piet en Wolf scharrelen zo gezellig (meestal ;-)) samen het leven door. We noemen ze ook wel gekscherend Meneer en Mevrouw de Vries.

Tot volgende week, Daan

You Might Also Like