Mode Persoonlijk

Poezekat // Duurzame kleding

10 juli 2020

Elvis en ik proberen onze kledingkast zo duurzaam mogelijk te houden. Veel tweedehands en doorgeefkleren (zo draagt Elvis zelfs jurkjes die mijn moeder in de jaren 70 droeg). Op Instagram ontdekten we een leuk nieuw duurzaam kledingmerk. Poezekat is het label van Josine van den Heuvel. Alle kleding, de collectie bestaat nu uit twee jurkje en een herenshirt in verschillende kleuren, is zo duurzaam mogelijk en in Nederland handgemaakt en geproduceerd. Bij gebrek aan mooi zomerweer maakten we foto’s bij Ikea en in de Kringloop.

Wat wij fijn vinden, naast het duurzame, is dat Poezekat échte mensen fotografeert voor op de site en instagram, kleding voor alle figuren, van maat 34 tot en met 44. Omdat alles met de hand gemaakt wordt, kan je ook in overleg aanpassingen laten doen aan het vaste ontwerp, bijvoorbeeld iets langer, korter, breder hier of strakker daar. Hierdoor is de levertijd wel langer maar wat geeft het als je iets langer moet wachten op het perfecte jurkje?

Het jurkje is gemaakt van een wat dikkere, zachte stof. Lekker met blote benen of als het iets kouder is met een panty of maillot. We houden van het retrozweempje, en toch echt een tijdloos ontwerp, fijn voor casual maar ook voor speciale gelegenheden.

Dit is een shout out uit enthousiasme omdat we Poezekat een warm hart toedragen en hopen dat veel mensen Poezekat ontdekken. Hier vind je Poezekat, en ook op Instagram en op Facebook.

Kom maar door met die zomerdagen! Kan Elvis lekker picknicken in het Sonsbeekpark in Arnhem, haar nieuwe woonplaats vanaf zaterdag.

You Might Also Like