Boekenkast Kinderboeken Maantje piet leest

Kinderboeken // Het heksenhandboek // De laatste helden op aarde / De laatste helden op aarde en de zombiehorde

12 november 2020

Het heksen handboek vol toverspreuken, drankjes en magie is geen sprookjesboek. Geen toverknollen of knibbel, knabbel, knuisje, heksenhoeden en bezemstelen maar een echt handboek voor heksen in opleiding , met spreuken, rituelen, drankjes, kristallen- en kruidenkracht, positieve energie en nog veel meer.

Hekserij gaat over de zorg voor de aarde en de mensen en dieren die er leven. Geen enge toestanden of het oproepen van demonen. Het boek pakt het serieus aan. In overzichtelijke hoofdstukken, met mooie (inclusieve!) illustraties kan de aankomende heks alles lezen over wat je nodig hebt, over vriendschap, vervulling en familie. Achterin staat een lijst van de oude, heidense feesten (zoals Imbolc, Ostara, Beltane, Litha, Lammas, Mabon, Sahmain en Yule) en het belang van het vieren van feesten en het zoeken naar rituelen met familie en vrienden. Daar gaat mijn Het hele jaarfeesten hart natuurlijk harder van kloppen.

De spreuken die in het boek staan zouden niet misstaan op (de Vrije) school. Maantje Piet houdt in een schriftje bij welke boeken ze leest. De ene keer schrijft ze een heuse recensie met sterren, of ze maakt een tekening, of gaat aan de slag met de inhoud. Het heksen handboek levert een hele studie op. Ze schrijft inmiddels briefjes in heksencode en maakte een eigen smudgestick.

Het heksen handboek (8+) geschreven door Nikki van de Car, illustraties Uta Krogman, Uitgeverij De witte leeuw/ Leopold, prijs 13,99€

Maantje Piet is ook dol enthousiast over De laatste helden op aarde. Jack Sullivan is een gewone jongen die in een totale monster chaos terecht komt. In zijn boomhut beleeft hij iedere dag als een game en moet het opnemen tegen angstaanjagende wezens. In het tweede deel gaat Jack met zijn Laatste helden vrienden op een nieuw zombie avontuur. De boeken zijn zeker niet te eng omdat ze ook erg grappig zijn. De boeken zijn rijkelijk gevuld met stripachtige tekeningen van Douglas Holgate. Maantje Piet heeft inmiddels Wolf ook aangestoken die de boeken in een week verslond. Nu kijken ze, als kers op de zombietaart, samen de Netflixserie van De Laatste helden op aarde.

De laatste helden op aarde / De laatste helden op aarde en de zombiehorde, Max Braillier, tekeningen van Douglas Holgate, Uitgeverij Condor, prijs 15,99 €

Nu op het bureau van ons leesmonster: Het sprookjesboek van Isak Uitgeverij Snor (9,99€) De zee kwam door de brievenbus Selma Noort 9+ (14,99€) en Hilda en de grote Parade 9+ (14,99€), meer over deze boeken in de volgende boekenblog!

Bestel je boeken het liefst bij de boekwinkel in jouw stad of dorp, zij kunnen jouw aankoop heel goed gebruiken. Op instagram vind je in mijn vastgezette story Maantje leest geregeld boekentips. Tot de volgende en alvast leesplezier!

You Might Also Like