Boekenkast De Rotjes Huis en Tuin Kinderboeken Koken Maantje piet leest

Halloween diner én boekentips

28 oktober 2021

Met de jaren is Halloween vaste prik geworden. Nog altijd volgens onze formule klein maar fijn. Een week van te voren komt de Halloweendoos naar beneden en mag het versieren beginnen. We bestellen wat extra pompoenen die tegen Sint Maarten in de soep kunnen. We vullen de versieringen aan met spulletjes uit de kringloop en winkels als Flying Tiger, Xenos, Zeeman en de Hema.

Je zal het net zien maar deze week viel onze spiegel van de schouw (tip bevestig een zware spiegel NIET aan één punt maar aan twee punten). Na een hartverzakking van de klap, de nodige GROM en een sterk staaltje omdenken, hebben we nu wel een perfecte Halloweenspiegel.

Zaterdagavond gaan we naar het Griezelconcert van Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (6+) in De Doelen, 19u en om 17:45 een gratis randprogramma. (Moesorgski Schilderijententoonstelling (delen), Saint-Saëns Danse macabre, Moesorgski Nacht op de kale berg, Dukas L’ apprenti sorcier) én je mag verkleed komen!

Dit jaar maken we een Griezeldiner en iedereen komt verkleed aan tafel. Alle lampen uit en alle kaarsen aan. Ik koos drie gerechten uit Het Grote Griezelkookboek van Roald Dahl. We passen ze wel iets aan. Het wordt een Vegetarische Vogelpastei met een vulling van pompoen, feta en vega gehakt maar wel met uitstekende griezelige vogelpootjes.

In Meneer Griezels Baardhapjes verstoppen we nog wat extra groente in de aardappelpuree zodat het meer een stamppot wordt. En we gebruiken vega worstjes voor zijn mond. Rover eet wel vlees dus hij krijgt Hans en Grietje spareribs. Lezen we meteen het Bijpassende gedicht uit Rijmsoep van Roald Dahl voor.

Als toetje bestelde ik bij Round and Round een Halloween Roll en ik maak er nog merengue spookjes van Oktoberdots bij.

Griezelboekentips van De Rotjes! We waren van plan om te gaan boekvloggen maar de tijd ontbreekt mij dus voor nu alvast de leader én een lijst met boekentips!

Natuurlijk De Griezels en Heksen van Roald Dahl, ik heb al mijn eigen oude exemplaren nog! Maantje Piet heeft alle Dahl boeken inmiddels meerdere malen gelezen en nu is ze aan de Engelse versie begonnen.

Favoriet van Maantje Piet Heksenwerk en Heksenwens van Kaye Umansky. Elsie mag op de toren van heks Magenta Spits passen waar naast een zwerfhond en een pratende raaf allerlei vreemde figuren passeren. Elsie gaat zelf ook nog aam het heksen met een doos met toverspullen. In Heksenwens wordt Elsie door een betoverd geschenk terug gelokt naar het Krommevingerwoud. Elsie moet Magenta helpen om haar postorderbedrijf Spit’s Betoveringen op Bestelling te redden. Magische avonturen met illustraties van Ashley King.

De magische boeken van Bakkerij Bliss werden gulzig uit de biebkast getrokken. Het magische receptenboek is al eeuwen in de familie en er worden de meest betoverende taarten uit gebakken.

Het Heksenhandboek wordt er nog keer op keer bij gepakt. Heksenschrift, spreuken, rituelen en drankjes. Ik schreef er al eerder deze blog over.

Iedere avond lees ik een stukje voor uit Luna van Pieter Koolwijk (jawel van Zilveren Griffel winnaar Gozert). Luna speelt zich af in de wereld van Gozert maar kan ook zeker los gelezen worden. (Tip: We zijn ook weg van Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk, onlangs kwam De Dikke Vlo en Stiekel uit, twee in één en net als Gozert en Luna wonderschoon geïllustreerd door Linde Faas

Wolf is begonnen aan het griezelige boek Heksenhotel van Anna van Praag. Laura gaat na de scheiding van haar ouders met haar vader en zusje naar Ierland. De eigenaar van het hotel, Dana, is wicca-hogepriesteres. Laura en haar vader worden ingewijd. Ze beleeft de tijd van haar leven maar er bestaat niet alleen witte magie ….

Elvis was vanaf het moment dat ze kon lezen dol op griezelverhalen. Alle Dolfje Weerwolfjes en De hele Griezelbus reeks van Paul van Loon heeft ze verslonden. En ze schreef zelf griezelverhalen. Filmpje uit 2009, 7 jaar oud.

Als extra inspiratie ons Halloweenfeestje van vorig jaar. Heel veel griezelplezier!

foto Halloween Roll door Round and Round

You Might Also Like