Antwerpen De Rotjes Er Op Uit Rotjesdamtip Theater

Voorjaarsvakantie vier je in het Maaspodium!

23 februari 2022

Vandaag scheen zo waar de zon. Ik ging Maantje Piet ‘met zonder jas’ ophalen van school en we pikten een ijsje mee op de terugweg. Voor haar is de voorjaarsvakantie begonnen en de rest van de Rotjes volgen vrijdag.

Omdat we een berg theater hebben in te halen en het weer mag ‘met zonder mondkapje’, zonder codes en weer met zijn allen, hebben we een heuse planning gemaakt.

We starten onze theatervakantie zondag 27/2 (om 11:00 en 16:30) met Bully Bully (3+), een peutermusical voor kinderachtige mannen. Dat klinkt de 3plusser van 10 als muziek in de oren. Het teaserlied is alvast favoriet en wordt te pas en te onpas ingezet in Huize Rot.

Op maandag 28/2 (16:00 en ook te zien op di 1/2) gaan we naar Fris: Nog ff (8+). Met beweging als uitgangspunt onderzoeken Freek Nieuwdorp, Tyrone Menig en Arnold Put hoe het is, hoe het was en hoe het kan zijn. Als je zit te wachten. Als je niet zeker weet wanneer je opgehaald gaat worden. Of je überhaupt wel opgehaald gaat worden. En wat je dan doet, tijdens die onzekerheid van het wachten.

Wolf en Maantje Piet spelen mee met Zinderella (10-110). Op dinsdag gaan ze naar de andere cast kijken. Zo kunnen ze zelf zien waar ze in spelen. Zinderella speelt in Theater Rotterdam op ma 1 en di 2 maart. In een sprookjesachtig fysieke show met dertien jonge en minder jonge lijven bevrijden we onszelf uit onze grijze keukens. We openen wild dansend het bal, gunnen je een inkijkje in onze backstage ruimte, waar onzekerheid, pukkels en angst voor je blote lijf niet langer verborgen blijven onder een mooie jurk. Maar weet: geluk komt altijd, soms uit onverwachte hoek en niet altijd in de vorm van een prins of prinses.

Ik ben al een keer geweest en ik werd uit mijn schoenen geblazen. Zo eerlijk, ontroerend, verwarrend, nodig, mooi, slim, pijnlijk, echt, zinderend en al wat niet meer. Een must see voor tieners, pubers én alle andere mensen!

Vrijdag 4/2 (16:00) laten we ons verrassen door Tuning People/Karolien Verlinden: Kapot (6+). Dans, rap, spoken word, dat klinkt als muziek in de oren van Wolf. Kapot is een ode aan de kunst van het falen. Fouten en vergissingen dwingen je om creatief naar oplossingen te zoeken.

En we sluiten onze theatervakantie af met Vier (4+) van De Dansers. Een reis door de jaargetijden, een verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terug keren.

Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En dan nog eens. En nog eens. En…

Maar dit is nog niet alles, er is nog veel meer te zien in het Maaspodium: Een ongelooflijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo (vr 25/2 19:30, 9+), Kleur+ (za 26/2 11:00, 2+), Bonje (zo 27/2 16:00, 5+), Geel (ma 28/2 11:00, 2+), Thuis (di 1/2 11:00, 2+), Micro…de dingen komen in opstand (wo 2/2 16:00, 7+), Echt wel! (Zo 6/2 11:00, 4+)

Laat je niet verwarren door leeftijd: de + is dus ook voor iedereen ouder dan de aangegeven leeftijd. Maantje Piet en Wolf gaan gerust naar een 4+ of 6+ voorstelling en deze 46 jarige ook ;-). We hebben het theater gemist en de theaters hebben het publiek ook zo gemist dus kom en kom extra vaak! Zie in Maaspodium, of elders in een groot of klein theater.

Micro … de dingen komen in opstand
Echt wel!
Bonje

You Might Also Like