Er Op Uit Rotjesdamtip Rotterdam Theater

Victory (12+) // Maas theater en dans ism Cecilia Moisio & Hit me productions

19 november 2018

Buitenkant, niet te veel binnenkant en zeker geen misser. Het gaat altijd ‘goed’, probleempjes lachen we weg en dingen gaan nooit fout. Het is opboksen tegen de instaperfecte wereld. Onzekerheid en jaloezie liggen op de loer. Van jou, van anderen.
Alles groter, mooier, leuker, lekkerder.
Maar hoe zit het met jouw falen? Jouw onzekerheid? Deel je die? En met wie dan? Kleine kring of openbaar?

Ja, de fysieke theatervoorstelling Victory, zet je aan het denken, of je nu wilt of niet. Het is falen in ‘your face’. Eerst onschuldig struikelen, stoten en vallen, de oeps en oei momentjes maar later in de voorstelling ook grote ontboezemingen van schaamte.

Met aanstekelijke dans, humor, muziek en camerabeelden nemen de dansers en de muzikant je mee in een trip van glansrijk falen.
De filmpjes met de ontboezemingen kon ik niet altijd goed verstaan maar kwamen niet minder aan.

Dus, ja ik ben Daan, een kanjer in falen, ook al laat ik dat niet vaak zien. Ik doe ook maar wat, weet het soms echt niet meer, maak foutjes en fouten, val, blijf liggen en sta weer op als ik moed verzameld heb. Eens bedenken hoe ik dat kan meer kan laten zien in mijn insta-leven. Lees hier mijn persoonlijke instagrambericht.

Een must see voor jongeren, een interessant nagesprek verzekerd! Ontroerend, pijnlijk, onthutsend, grappig en mooi!

Cecilia Moisio over Victory:
“Falen is een groot taboe en zeker bij jongeren. Ik wil voor hen een voorstelling maken met veel humor en met ernst, die laat zien dat ze niet alleen zijn met hun gevoelens van niet goed genoeg zijn. Hoe kan je van iets dat een ‘faal’ lijkt, toch iets moois maken? Ik wil het thema ontleden, de pijnlijke kanten niet uit de weg gaan en de menselijke misstappen vieren.”

Als je op 13/2 naar de voorstelling gaat, organiseert Theatre of the Now een speciaal contextprogramma samen gesteld door het jongerenpanel. Een avond over faalangst, prestatiedruk en groepsdruk.

Victory is nog te zien 17/1 (uitverkocht) 13 (Theatre of the Now), 14, 15 en 16/2 in het Maaspodium

15/1 Den Haag, 16/1 Amsterdam, 24/1 Amersfoort, 31/1 Utrecht

Klik voor meer info en speellijst

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply